Linda Esseholt

”När jag var liten drömde jag om att förändra världen. Den drömmen lever fortfarande. Och kanske har den besannats en smula. Jag har aldrig drömt om att göra karriär, men har gjort det ändå eftersom det är så givande att jobba med människor och så spännande att få vara med i de enorma samhällsförändringar som just nu sker och kommer att ske”.

I min mer formella värld jobbar jag som kommunchef. Jag har tidigare jobbat som lärare, projektledare, förskolechef, rektor och skolchef. Nu är inte det här en sida om mitt formella jag utan om en av mina hjärtefrågor – ledarskap och personlig utveckling! Vad roligt att just du har hittat hit och att du är nyfiken Uppskattande ledarskap, Appreciative Inquiry och på vår podd!

När jag inte jobbar och roar mig med att spela in podcast (roar mig är ordet – att göra saker tillsammans med Anna är fantastiskt!), lever jag ett gott liv tillsammans med mina två barn, min sambo och våra tre hundar. Vi bor på en gård i utkanten av Varnhem, där slätt möter skog och berg.

För mig är livet är ett enda långt lärande och det är om lärande som vår podd handlar. Lärande, tänkande, medvetandegörande, relationer, mänsklig kraft och vår inre förmåga att nå dit vi vill i livet. De enda begränsningar vi har är de vi sätter upp för oss själva. Uppskattande ledarskap är ingen quick-fix, nej uppskattande ledarskap är ett sätt att leva på och ett sätt att förhålla sig till människor och organisationer. Vill du ha quick-fix så finns en massa annan litteratur och en och en annan guru därute men då är inte det här en podd för dig. Fast du är välkommen att följa med på tåget ändå såklart!

Nu känns det som att vi är färdigpratade. Fast det hade såklart varit roligt att lära känna dig också. Men vem vet – jag kanske får den möjligheten? Redo att gå till handling? Läs om Anna och sedan hoppas jag att du hoppar på tåget mot framtiden och lyssnar på alla våra podcastavsnitt!

 

Anna Åberg

När jag var 7 ville jag bli arkeolog eller författare, när jag var 15, 18 , 22, 35, 47 förväntade sig omgivningen att jag skulle bestämma mig för vad jag ville bli när jag blir stor och göra karriär. Jag har aldrig förstått grejen med att göra karriär. Har heller aldrig förstått grejen med att städa eller diska om det inte behövs.

För mig har livet alltid handlat om upplevelser, att njuta och att göra gott.

FRI UTBILDNING

Du är smart, cool småföretagare som vill jobba mindre och tjäna mer.

Mina kunder är överväldigade av informationen om hur man bygger webbföretag, de upplever att tekniken är svår och de är otåliga – de vill att verksamheten på webben ska vara igång igår.

Tänk dig att du är där du helst av allt vill vara. Du tar det lugnt, är avslappnad och är med de människor du helst vill vara med.

Din mobil plingar till och du har ett meddelande om din senaste försäljning. Du vet att din omsättning kommer att vara mer än nog den här månaden, precis om den varit under många månader. Du lutar dig nöjd tillbaka och ler åt att ha mer än ett års lön på banken.

För mig har det plingat till om försäljningar när jag kommer hem från krogen, från beachen, från lunch med goda vänner, från shoppingturen – i höst kommer det att plinga till när jag kommer hem från mina spanskastudier i Santiago De Compostela.

När det plingar så vet du att efter hårt arbete har du lärt dig allt om att driva webbföretag med automatiserade inkomster. Känslan är obeskrivlig! Du är i mål.

Facebook Comments Box